larsmytting.net
 

Høsten 1971 blir et norsk par drept av en blindgjengergranat på en skogkledt slagmark fra første verdenskrig. Deres lille sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp et helt annet sted i Frankrike. Ingen vet hvor han har vært.


Edvard vokser opp sammen med den fåmælte bestefaren på en fjellgård i Gudbrandsdalen. Da bestefaren dør, står Edvard igjen med store ubesvarte spørsmål.

Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager?

Og hvem har sendt et praktstykke av en kiste til bestefarens begravelse, i et treverk ingen har sett maken til?


Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske tragediene fra forrige århundre, men også med lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 1930­tallets Paris.


Romanen er nominert til Bokhandlerprisen 2014.
Les første kapittel (utdrag i Dagbladet)

Omtalen hos Gyldendal, med utdrag som PDF.


Axel Aubert og Lydbokforlaget har gjort en strålende jobb med lydboken - se omtale her.


Romanen kan leveres som ebok til en god pris, f.eks. her.

Bestill bokenhttp://www.haugenbok.no/Skjoennlitteratur/Romaner/Svoem-med-dem-som-drukner/I9788205421998http://www.haugenbok.no/Skjoennlitteratur/Romaner/Svoem-med-dem-som-drukner/I9788205421998shapeimage_3_link_0