larsmytting.net
 

Bestill «Hestekrefter» herHestekrefter utkom i 2006. Romanen handler om bensinstasjoneier Erik Fyksen, som driver landets siste Mobil-stasjon, lenge etter at Mobil er nedlagt.


Livet hans blant V8-motorene kunne fortsatt som før, men  planer om veiomlegging rykker Erik ut av tilværelsen i smøregrava og inn i en ensom kamp mot urbane moderniseringskrefter, spøkelser fra egen fortid, og ikke minst hans gamle rival, skytterlagsformannen Harald Jøtul.


Fyksens originale 60-talls-stasjon er utgått på designdato, utgått på konseptdato, utgått på vareutvalg – utgått på alt annet enn kunnskap om biler og vedlikehold. Men 34-åringen selger seg dyrt. For Norges siste Mobilstasjon er også et fredlyst tempel over tapt kjærlighet – minnesmerket over henne som riksveien tok.


Hestekrefter fikk mange entusiastiske lesere, og førsteopplaget ble utsolgt etter bare tre uker. Den ble trykt i tilsammen fire opplag i Norge, og utkom også  på tysk, svensk, dansk og finsk. Med utenlandssalget inkludert er  den en av de mest solgte norske debutromaner noensinne. Den foreligger også som lydbok på norsk og svensk, hvor norsk versjon er lest av Thorbjørn Harr.


Første kapittel (pdf)