larsmytting.net
 

Jeg ble født i 1968 på Fåvang i Gudbrandsdalen, og skrev mine første tekster på kjøleskapdøra med magnetbokstaver.


Sparket aldri fotball.


Men jeg tok del i det vanlige bygdelivet med mopedkjøring, andejakt og tett menneskekontakt, noe som har satt avtrykk i skrivemåten og person–skildringene mine. Litterært setter jeg nyere amerikanske forfattere høyt: Cormac McCarthy, Chris Offutt, Annie Proulx. Men like stor glede har jeg av fabulerende litteratur: Carlos Ruiz Zafon, Mikael Niemi, Peter Høeg. Og poetene: James McMurtry, Bob Walkenhorst, Mark Olson, Steve Earle, Lucinda Williams.


Fra halvvoksen alder var jeg lokalavis- og featurejournalist for Dagningen, Aftenposten, Arbeiderbladet og rakk også å skrive litt for musikkavisa Beat. Jeg kan ikke skryte på meg noe spesielt eventyrlig liv så langt, men har hatt berikende strøjobber som ekstrahjelp på bilstereobutikk, sjauer på minkfarm, velferdsassistent på Jørstadmoen (høyt dekorert), og gårdskar i Norge og Canada. Senere arbeidet jeg mange år som forlagsredaktør, før jeg fikk utgitt romanen Hestekrefter i 2006.


Romanen fikk mange entusiastiske lesere i inn- og utland, og jeg begynte å skrive på heltid fra 2008. I starten av 2010 ble jeg ferdig med romanen Vårofferet. Høsten 2011 utkom Hel ved, sakprosa om et lavmælt, men svært allment tema: Den norske vedfyringskulturen. I september 2014 kom romanen Svøm med dem som drukner, som ble tildelt Bokhandlerprisen samme år.


Jeg fører et tilbaketrukket liv i nærheten av Østerdalen med kone, to barn og tre engelske biler, en gammel 790 kubikks parallelltwin, en samling motorsager, jordfresere og annen redskap.


Du er velkommen til å sende meg epost, men i travle perioder kan det drøye før jeg rekker å svare.